Една от главните атракции на световното изложение Expo 2020 Dubai е павилионът Alif (кръстен

...
Една от главните атракции на световното изложение Expo 2020 Dubai е павилионът Alif (кръстен
Коментари Харесай

Wētā представя гигантски хиперреалистични статуи на Експо 2020 в Дубай

Една от главните атракции на международното изложение Expo 2020 Dubai е павилионът Alif (кръстен на първата писмен знак от арабската азбука) и посветен на Мобилността, споделя Си Ен Ен. Отвън неговата усукана фасада е задоволително впечатляваща, само че вътре се крие още по-внушителна гледка: три великански фигури на именити арабски учени — Ал Бакри, велик географ и историк,  Ибн Батута - фамозен академик и изследовател и Ибн Маджид — мореплавател и картограф.

„ И тримата са изиграли  значителна роля в развиването на технологиите и познанието, а по-късно и в шерването на откритията си със света “, споделя Ричард Тейлър, съосновател на новозеландската компания за срециални ефекти Weta Workshop. „ Разработихме тези герои под формата на колоси, с цел да създадем чувство за благоговение и мащаб, тъй че до момента в който посетитлите обикалят към тях, да получат почти кино преживяване —  със съответните мащаби и епичност “.

Ако бяха изправени, всеки от тримата би бил с височина 15 метра, само че те са седнали, с цел да могат да се съберат в постройката. Пресъздадени са във фотореалистични елементи от екип на Wētā Workshop, участвала в основаването на филми като „ Блейд Рънър 2049 “, „ Аватар “ и трилогиите „ Властелинът на пръстените “ и „ Хобит “ — и спечелила 5 награди „ Оскар “. 

 „ Едно от нещата, в които обичаме да се специализираме тук в работилницата, е да сътворяваме фигури, по-големи от живота “, изяснява Тейлър. „ Това е най-големият мащаб, в който сме работили до момента... употребявали сме комбинация от обичайно ръчно скулптиране, цифрово моделиране и 3D щемпел, плюс формоване и леене. “

Това е един от трите тематични павилиона на Експо 2020 Дубай, дружно с тези на Възможностите  и Устойчивостта.  Заедно те действат като образни забележителности в последното издание на Световното ревю, което също е хазаин и на обособени павилиони от 192 страни.

Освен че преглежда историята на човешката подвижност, изложбата отдава респект на и съвременни постижения, като галактическите пътувания. Експо 2020 Дубай  е отворен за посетители до края на март 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР